Naar nieuws

Eerste spadesteek van Sint-Antonius Peer

Op vrijdag 14 september werd in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, de burgemeesters van Hechtel-Eksel, Peer, Meeuwen-Gruitrode en Leopoldsburg en afgevaardigden van de Raad van Bestuur en Directie van de intercommunale VitaS samen met aan aantal bewoners het startschot gegeven voor de nieuwbouw van de woonzorgcampus Sint-Antonius te Peer.

Het nieuwe project omvat een vervangingsnieuwbouw voor het woonzorgcentrum Sint Antonius. In totaal worden er 189 woongelegenheden gerealiseerd rond kleine leefkernen van +/- 15 bewoners; in het bestaande Godsgasthuis wordt een nieuw dagverzorgingcentrum ondergebracht met 15 opvangplaatsen, samen met een uitbreiding van de reeds aanwezige capaciteit aan assistentiewoningen.

Drie bouwfasen zullen er nodig zijn om de bedrijfscontinuïteit van het bestaande woonzorgcentrum dat gefaseerd zal worden gesloopt, tijdens de bouwwerkzaamheden te garanderen. De zorgcampus is zeer gunstig gelegen, aan de rand van het stadscentrum, vlakbij de kerk, stadhuis, bibliotheek en lokale handel & horeca en heeft een zeer vlotte verbinding naar het bestaande marktplein, aanliggende assistentiewoningen en kinderdagverblijf.

Het bestaande stadspark ‘De Perre’ zal worden gelinkt met een nieuw centraal ontmoetings- & activiteitenplein op de zorgcampus, dat het Godsgasthuis als historisch relict op de plek herwaardeert en ook ruimer mee wordt ingeschakeld in een bestaand wandel-& fietsnetwerk.

Wenst u het volledig artikel te lezen, klik dan hier


Afbeeldingen