Naar nieuws

het ontwerpteam ar-te - B.A.E.V. behaalt tweede plek in wedstrijd om uitbreiding Poelbossite te Jette

Het ontwerpteam ar-te – B.A.E.V. werd door de ontwerpopgave voor de ‘Uitbreiding van de Nederlandstalige school, de bouw van bicommunautaire infrastructuur, de renovatie van het “Plein Air”-paviljoen en de landschapsinrichting van het geheel van de site’ uitermate geboeid.

De veelzijdige context van de site: haar geschiedenis, het haar omringende beschermde landschap en haar deel uitmaken van het Natura 2000 netwerk, geeft het project duidelijke randvoorwaarden.

Het bouwen vanuit een duurzame insteek en het streven naar een passief gebouw gaf de opdracht een bijkomende dimensie. Het daarenboven ontwerpen en bouwen voor kinderen, in zowel een nederlandstalige als een franstalige school met gemeenschappelijke / bicommunautaire infrastructuur, maakte van deze opdracht in onze ogen een echte uitdaging.

We ontwierpen een compact nieuwbouwvolume op de locatie van het oude kasteel dat zowel de nederlandstalige kleuterschool, als de door de beide scholen gedeelde voorzieningen, refter en sportzaal, omvat.

Afbeeldingen