Naar nieuws

Mobiliteits-hub vlakbij de Antwerpsepoort te Mechelen met verblijfskwaliteit en eventpotentie

archipelago l ar-te heeft in opdracht van Kairos en MONT-REAL samen met POLO architects, Vogt Landscape architects, 3E, Sweco, B.A.S en ARA, een multifunctioneel, iconisch en bijna-energieneutraal gebouw ontworpen aan de Keerdok- en Eandissite.

Het project is een onmisbare schakel bij het verder bevorderen van duurzame mobiliteit en infrastructuur binnen een leefbare stad Mechelen.

De expressieve constructie krijgt op haar dakverdieping een publiekstoegankelijke groene daktuin en op een lager gelegen niveau tevens een evenementenplein met zicht op de historische binnenstad.

Het gebouw werd vanuit een contextueel en toekomstbestendig perspectief ontworpen zodat het flexibel, polyvalent, deels circulair en aanpasbaar zal zijn mocht later blijken dat er een behoefte is om bouwlagen een andere functie te geven. Ook op de voorspelbare ontwikkelingen in de automobiliteit kan op deze manier vlot geanticipeerd worden. De eerste invulling van deze landmark zijn kantoren, een buurtwinkel en parkeerruimte voor 537 auto’s en 110 fietsen.

Afbeeldingen