Kantoor - Gerealiseerd

Aktiefinvest CVBA

Diestsevest, 3000 Leuven (B)

Het project combineert nieuwbouw met vernieuwbouw tot één nieuw gebouw, zowel organisatorisch als visueel. Het bestaande gebouw werd volledig ontmanteld tot op de ruwbouw en vormt samen met een nieuwe structuur één nieuw gebouw.

Zowel op het gelijkvloers als op de verdiepingen zijn er kantoren voorzien welke op de verhuurmarkt worden aangeboden. Ondergronds zijn er 92 parkeerplaatsen, verspreid over de bestaande en nieuw gebouwde parking.

Het verbouwde kantoorgebouw sloot voor de werken aan op het naastliggende gebouw. Door een ambitieuze ontwerpkeuze is ervoor gekozen het gebouw als ‘stand alone’ te ontwerpen en af te koppelen van de naastliggende gebouwen ook voor de ondergrondse parkeerlagen. Er is een aparte toegang tot de parkeergarage voorzien in de nieuwbouw.

architectuur ar-te

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Aktiefinvest CVBA

oppervlakte 7.680 m² bovengronds

2.470 m² ondergronds

budget € 9.450.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2011 - 2014