Residentieel - Gerealiseerd

Kop van Kessel-Lo - City Gate

Martelarenlaan, 3010 Leuven (B)

Het woonproject “City Gate” maakt deel uit van het totaalproject Kop van Kessel-Lo.

De Kop van Kessel-Lo past in de ontwikkeling van de Leuvense stationsomgeving zijde Kessel-Lo langs de Martelarenlaan in Kessel-Lo.

Het totaalproject wordt opgesplitst in vier delen nl de parking (ondergronds), de bouwdelen noord, midden en zuid. De 3 bovengrondse bouwdelen zijn zodanig ingeplant dat er 2 publieke pleinen ontstaan.

Het woonproject ‘City Gate’ is een 11 verdiepingen hoge woontoren, waar in totaal 33 appartementen zijn ondergebracht. Per verdieping zijn er 3 woningen voorzien, elk met een gediversifieerd plan en zichten.

Volgende verschillend types woningen komen er voor in het project:

  • 1 studio (opp 60 m²)
  • 1 duplexappartement met 2 slaapkamers (opp 106 m²) en
  • 31 appartementen met 2 slaapkamers, bestaande uit 3 types met variërende indeling

Alle appartementen (excl. de studio) hebben privatieve buitenruimtes. Elk appartement heeft naast een parkeerplaats ook een bijkomende bergruimte, beiden ondergebracht in de onderliggende parking.

De combinatie van erg performante K en E-peilen met een binnenstedelijke ligging zorgen voor de beperkte ecologische impact van het project.

De woningen zijn gecontroleerd geventilleerd dmv mechanische ventilatie of systeem D met centrale groepsopstelling met platenwarmtewisselaars op de dakverdieping.

De gevels zijn voor het merendeel opgebouwd uit betonnen sandwichpanelen met een totale dikte van 40 cm. Deze massa is de perfecte geluidsisolator buiten/binnen en beschikt over een grote thermische inertie.

In alle gemeenschappelijke delen zijn er bewegingsdetectoren voorzien voor de bediening van de verlichting.

De woningen hebben elk een afzonderlijk E-peil dat varieert van E54 tot E61. Het algemeen K-peil van het gebouw bedraagt K38.

architectuur ar-te i.s.m. SeARCH

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Construction & Investment Partners NV

oppervlakte 3.645 m²

budget € 5.554.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2004 - 2011