Residentieel - Gerealiseerd

Kop van Kessel-Lo - City Square

Martelarelaan, 3010 Leuven (B)

City Square is gebouwd bovenop de publieke parking van de Kop van Kessel-Lo.

De ruggengraat van het woonproject is een privatief binnengebied van waaruit de 6 stijgkernen van het project toegankelijk zijn.

Ook de toegang tot de onderliggende parkeergarage en de gemeenschappelijke functies zoals de fietsenstallingen en het afvallokaal monden uit op het centrale plein.

Het plein strekt zich uit tussen de verschillende bouwvolumes en ligt in het verlengde van het openbare domein. Het vervult de rol als bindmiddel tussen de woningen en openbaar domein.

Het is gematerialiseerd door een uitwaaierende matrix van betonnen elementen, welke op sommige plaatsen uit het grondvlak schieten en zo banken vormen. Banken en bomen zorgen voor een leefbaar plein; een aangename verblijfsruimte voor bewoners en bezoekers van de City Square.

Op het gelijkvloers zijn er aan de straatzijde commerciële ruimtes ingeplant, die dmv grote glaspartijen deel uitmaken van het plein. De bouwblokken aan de spoorzijde huisvesten 5 appartementen.

Het grootste deel van de appartementen in de bouwblokken evenwijdig met de straat en spoorweg, zijn oost-west georiënteerd terwijl een minderheid in het bouwblok kant benedenplein noord-zuid georiënteerd is.

Door de bewuste inplanting van bouwblokken evenwijdig met de sporen en de Martelarenlaan, ontstaat er een rustig binnengebied waar het aangenaam vertoeven is.

De woningen hebben een gemiddelde oppervlakte van 80 m².

De appartementen die voorkomen in City Square zijn van het type 1 of 2 slaapkamers.

Elk appartement is voorzien van een terras. Er komen 2 types terrassen voor:

Elk appartement heeft naast een parkeerplaats ook een bergruimte, beiden ondergebracht in de onderliggende parking.

architectuur ar-te i.s.m. SeARCH

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Construction & Investment Partners NV

oppervlakte 4.802 m²

budget € 6.473.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2007 - 2011