Residentieel - Gerealiseerd

Kop van Kessel-Lo - IBIS Budget hotel Leuven

Martelarelaan, 3010 Leuven (B)

Kop van Kessel-Lo is het ambitieuze project dat gelegen is aan de oostzijde van het station van Leuven, langsheen de Martelarenlaan te Kessel-Lo.

Het totaalproject realiseert een levendige verbinding tussen het centrum van Leuven en de deelgemeente Kessel-Lo. Het programma van ca. 70.000 m² bestaat uit een parkeergarage, fietsenstalling, hotels, huisvesting, kantoren en handel/horeca.

Twee publieke pleinen vormen de aanknopingspunten voor de verbinding met het Leuvense stadscentrum.

Kop van Kessel-Lo wordt door CIP ontwikkeld in nauwe samenwerking met de stad Leuven en met de NMBS. Kop van Kessel-Lo verenigt een visie op comfortabel wonen, op efficiënt werken en op de mobiliteit in de toekomst en een samenhangende stedenbouwkundige figuur.

Het ontwerp vertrekt van een doordachte behandeling van het bouwblok zodat doorzichten en bezonning behouden blijven. De gedifferentieerde gevelbehandeling verleent binnen het geheel elk deelproject zijn eigen identiteit en een schaal die perfect past bij Leuven.

Dit hotel bevindt zich in het noordelijk bouwdeel in het project Kop van Kessel-Lo grenzend aan het benedenplein. Op straatniveau bevindt zich de receptie en ontbijthoek. Het hotel telt 139 kamers en heeft bovenop het gelijklvoers 7 verdiepingen.

Ondanks het rationele typeplan en de restricties omtrent de beperkte raamoppervlakte per kamer, ontstaan erg gediversifieerde gevels zowel door per verdiepingen variërende raaminplantingen als door een schakerend kleurenverloop.

architectuur ar-te i.s.m. SeARCH

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Construction & Investment Partners NV

oppervlakte 3.750 m²

budget € 4.400.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2007 - 2011