Residentieel - Gerealiseerd

Kop van Kessel-Lo - Park inn hotel Leuven

Martenlarenlaan 36, 3010 Leuven (B)

Kop van Kessel-Lo is het ambitieuze project dat gelegen is aan de oostzijde van het Station van Leuven, langsheen de Martelarenlaan te Kessel-Lo.

Het totaalproject realiseert een levendige verbinding tussen het centrum van Leuven en de deelgemeente Kessel-Lo. Het programma van ca. 70.000 m² bestaat uit een parkeergarage, fietsenstalling, hotels, huisvesting, kantoren en handel/horeca.

Twee publieke pleinen vormen de aanknopingspunten voor de verbinding met het Leuvense stadscentrum.

Kop van Kessel-Lo wordt door CIP ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Stad Leuven en met de NMBS. Kop van Kessel-Lo verenigt een visie op comfortabel wonen, op efficiënt werken en op de mobiliteit in de toekomst en een samenhangende stedenbouwkundige figuur.

Het ontwerp vertrekt van een doordachte behandeling van het bouwblok zodat doorzichten en bezonning behouden blijven. De gedifferentieerde gevelbehandeling verleent binnen het geheel elk deelproject zijn eigen identiteit en een schaal die perfect past bij Leuven.

Het congreshotel PARK-INN is een 3 sterren hotel gelegen aan een publiek stedelijk plein binnen het totaalproject Kop van Kessel-Lo. Naast de 133 kamers verspreid over de verdiepingen 1 tot 8, biedt het hotel plaats aan een omvangrijk publiek congrescentrum op de duplexverdiepingen 0 en +1 bestaande uit 5 moduleerbare vergaderzalen van verschillende grootte, 2 foyers, een bar-restaurant en bijhorende sanitaire ruimtes. Het congrescentrum heeft een capaciteit van 250 mensen.

Het hotel situeert zich naast het station te Leuven en op een boogscheut van het Leuvense stadscentrum. Onder het hotel is een publieke parking voorzien voor 975 wagens.

architectuur ar-te

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Construction & investment

Partners nv

oppervlakte 6.420 m²

budget € 8.725.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2004 - 2011