Onderwijs - Gerealiseerd

Lascompetentiecentrum Don Bosco Haacht

Stationsstraat 89, 3150 Haacht (B)

De nieuwbouw voor de las wordt ingeplant op de campus, naast de pas opgetrokken nieuwbouw van TSO/BSO met gebogen dak. De nieuwbouw zorgt voor uitbreiding van accommodatie voor de campus met een lasatelier, bergruimte, leslokalen en sanitaire ruimten. Het programma omvat een lashal met vijftien lascabines en verschillende machines met betrekking tot het lassen (plaatschaar, …), alsook sanitaire ruimten, een berging, technische lokaal en twee leslokalen. Op de gelijkvloerse verdieping is de grootste oppervlakte gereserveerd voor de dubbelhoge lashal. De overige oppervlakten zijn bestemd voor de sanitaire ruimten en een leslokaal. De eerste verdieping herbergt een technische ruimte, berging en leslokaal.

Het betonnen skelet (kolommen en balken) wordt in het zicht gelaten. De gevel wordt bekleed met industriële betonnen sandwichpanelen. De binnenmuren worden opgetrokken in zichtmetselwerk in betonblokken en gipskartonwanden. Dit zorgt voor een flexibele indeling en zo kan de school gemakkelijk inspelen op nieuwe behoeften en andere pedagogische eisen en ontwikkelingen.

architectuur ar-te

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Don Bosco Onderwijscentrum vzw

oppervlakte 900 m²

budget € 1.072.402
(excl. BTW, erelonen)

periode 2009 - 2013