Onderwijs - In studie - Gerealiseerd

Studentenrestaurant, campus diergeneeskunde UGent

Salisburylaan, 9820 Merelbeke (B)

Het terrein is gelegen binnen de diergeneeskunde site te Merelbeke, op het kruispunt tussen de parking en de campus.

De huidige positie van de wegenis vormt een barrière tussen het restaurant en de campus.

Het gebouw zelf is een schuin oplopend volume om zo de verschillende onderdelen van het programma erin te kunnen onderbrengen. In het laagste deel bevindt zich de fietsenparking, in het hogere deel het restaurant. De hogere ruimte kan hier optimaal benut worden: in het restaurantgedeelte om een gepaste schaal te realiseren, in het keukengedeelte om een tweede bouwlaag te voorzien waarin de technische installaties van de keuken en de rest van het gebouw zijn ondergebracht.

In het restaurantdeel is de freeflow afsluitbaar van de eigenlijke verbruikersruimte. Hierdoor kan deze buiten de openingsuren van het restaurant dienst doen als studiezone.

In de keuken is er een duidelijke scheiding van de propere en vuile stroom zodat op een eenvoudige manier voldaan kan worden aan de HACCP normering.

Het gebouw is ontworpen als een energieneutraal en duurzaam gebouw. Daglichttoetreding, beperkte energievraag en ruimtes met een hoge kwaliteit en comfort zijn, samen met een geweldige atmosfeer, de hoofdpunten van dit project.architectuur ar-te

stabiliteit stabo

technieken stabo

opdrachtgever Universiteit Gent

oppervlakte 1.290 m²

budget € 2.042.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2012 - 2016