Onderwijs - Gerealiseerd

Thomas More Hogeschool, Campus De Nayer

Jan De Nayerlaan 5, 2560 Sint-Katelijne-Waver (B)

De inplanting van het lascentrum situeert zich aan de buitenzijde van de site. Deze inplanting heeft meervoudige redenen: minder circulatie in het centrum van de site, gemakkelijke toevoer van materialen en storende activiteiten bevinden zich aan de rand van de site.

Een industrieel materiaalgebruik staat voorop: glas-prefabbetonpanelen en trespabekleding. Het schrijnwerk is voorzien in aluminium.

In overleg met de school Thomas More zijn voor de binnenafwerking materialen gekozen die duurzaam en eenvoudig te onderhouden zijn: keramische vloertegels, polybeton in de ateliers, wanden in gipskarton en zichtmetselwerk. De plafonds zijn omwille van het akoestisch comfort voorzien van minerale woltegels.

architectuur ar-te

stabiliteit STABO

technieken STABO

opdrachtgever Thomas More vzw

oppervlakte 1.600 m²

budget € 1.682.000
(excl. BTW, erelonen)

periode 2011