Woonzorg - In studie

Van Borgerstein naar Borgerwijk

IJzerenveld 147, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Voor Borgerstein vzw is het project aan IJzerenveld te Sint-Katelijne-Waver de voltooiing van het strategisch plan “Van Borgerstein tot Borgerwijk”.

In deze laatste fase wordt op de site van en rond het seminariegebouw, de huidige zorgvoorziening van Borgerstein vzw, een totaalproject ingericht. Voor alle cliënten in gehandicapten- en ouderenzorg zal tegen midden 2021 een nieuwbouw huisvesting worden tot stand gebracht in 'een zorglandschap'. Er worden voorzieningen gerealiseerd voor 70 personen met een beperking die nood hebben aan gespecialiseerde zorg. Daarnaast wordt er ook een dagcentrum gebouwd voor zowel 170 interne als voor 50 externe cliënten van de afdeling gehandicaptenzorg. Voor ouderenzorg worden de 2 huidige woonzorgcentra Huize Sinte-Angela en De Beiaard samengebracht in 1 nieuw gebouw voor 120 bewoners.

Tegelijkertijd zal een nieuwe bestemming worden gegeven aan het grootschalig seminariegebouw met tal van nieuwe woonvormen, publieke dienstverlening en kleinschalige op zorggerichte commerciële activiteiten.

In eerdere fasen kregen reeds 100 personen met een beperking een nieuwe huisvesting toegewezen (Berkendries in 2011), werden/worden bijkomende inclusieve woongelegenheden in de stad gecreëerd en werd een nieuw maatwerkbedrijf in gebruik genomen (eind 2017).

architectuur ar-te ism Stéphane Beel Architects

stabiliteit Mouton

technieken Boydens

landschap Pauwels

opdrachtgever THV Bergesteyn ism Borgerstein vzw

oppervlakte 79.003m²

budget /

Periode 2018 - ...