Woonzorg - Gerealiseerd

Woonzorgcentrum Beversthuis

Blindestraat 16-18, 3740 Beverst (B)

Het bestaande rusthuis is volledig geïntegreerd in de woonwijk van Blinderstraat door zijn rustig karakter. De nieuwbouw vormt de uitbreiding van de bestaande zorgfunctie binnen het bestaande terrein. Aansluitend aan de realisatie van de nieuwbouw van het WZC zal het bestaande rusthuis & aanhorigheden gesloopt worden voor de uitvoering van de polyvalente zaal.

De polyvalente zaal is voorzien van een afzonderlijke toegang en kan altijd als een zelfstandig gebouw gebruikt worden zonder dat het comfort van de bewoners van het woonzorgcentrum verstoord wordt.

De inplanting van de centrale leefruimte is het uitgangspunt. Deze zone wordt het levend hart van het gebouw. In de nabijheid van de centrale leefruimte werden een verpleegpost (per verdieping), de circulatie en de gemeenschappelijke functies voorzien.

Om een maximale daglichttoetreding toe te laten wordt de centrale ruimte aan twee zijden volledig beglaasd. Deze transparantie opent de verbinding met de buitenruimte en laat het groene landschap naar binnen treden.

Kamers zijn georganiseerd langs beide kanten van de korte gangen vertrekkend vanuit de centrale zone. Deze zijn ook voorzien van een maximum aan daglicht.

architectuur ar-te

Ingenieur STABO

Opdrachtgever Belfius Bank nv

oppervlakte 7.921 m²

budget € 11.997.596

Periode 2014 - 2016