Woonzorg - In studie

Woonzorgcentrum Booghuys

Leuven

De Nobelprijs Geneeskunde is toegekend aan de onderzoekers, die de circadiaanse cyclus en de relatie ervan op de gezondheid bestudeerd hebben. Hierdoor voelen ook de onderzoekers die zich specifiek toeleggen op de relatie tussen de circadiaanse cyclus, het daglicht en de invloed op de gezondheid, zich extra gesteund.

Reeds meerdere jaren erkent archipelago | ar-te het belang van aangepaste daglichttoetreding in de zorgarchitectuur.

Het project voor het WZC Booghuys te Leuven bevat reeds een aantal belangrijke ontwerpkeuzes, gebaseerd op de principes van het circadiaans daglicht om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

archipelago | ar-te heeft onlangs de bouwvergunning gekregen voor dit woonzorgcentrum in het centrum van Leuven. In dit project is het ontwerp van de kamers geoptimaliseerd in functie van de circadiaanse daglichttoetreding. De grootte en de positie van de ramen evenals de locatie van het bed zijn afgestemd op de baan van de zon en het invallend licht. Ook de spectrale eigenschappen van de beglazing zijn hierop aangepast. De bouw start in 2018.

archipelago | ar-te zal ook verder systematisch de principes van de circadiaanse cyclus toepassen in zijn toekomstige ontwerpen voor zorgarchitectuur, ten einde het welzijn en welbevinden van de bewoners verder te verbeteren en het personeel een betere werkomgeving te verschaffen.

architectuur ar-te

Ingenieur STABO

Opdrachtgever Belfius Bank nv

oppervlakte 7.921 m²

budget € 11.997.596

Periode 2014 - 2016